tandorilax2

English below

Lax är räddaren i nöden när fantasin tryter i köket. Den här gången har den fått en lite indisk tvist med tandoori krydda och fräsch lime

1 1/2 dl gräddfil
300 g laxfilé
1 lime
1 ask frusen mango (tinad)
1/2 påse orzo-mix
1/2 rödlök
1 msk tandoorikrydda
chili flakes
1/2 msk olivolja
salt

Sätt ugnen på 250 grader
Koka orzo-mixen enligt anvisning på förpackningen
Lägg laxfilén i en liten ugnsform klädd med bakplåtspapper. Gnid in den med 1/2 tsk salt och tandoori krydda. Tillaga 8-10 minuter eller tills den är klar.
Limesalsa: blanda gräddfil med finrivet skal från limen, 1krm salt och lite chili flakes i en liten skål.
Skiva rödlöken och lägg i en skål. Blanda ner mango, saft från limen och olivolja. Smaka av med salt och lite chili flakes.
Servera den ugnsbakade tandoori laxen med mangosallad, limesalsa och nykokt orzo-mix

Tandoori salmon with mango salad and lime salsa

Salmon is a savior when you run out of ideas the kitchen. This time, I’ve given it a little touch of India, with tandoori spices and fresh lime

150 ml of sour cream
300 g of salmon
1 lime
1 box frozen mango (thawed)
1/2 bag of orzo mix
1/2 red onion
1 tablespoon tandoori spice
chili flakes
1/2 tablespoon olive oil
salt

Preheat the oven to 250 degrees
Boil the orzo mix according to the package instructions
Put the salmon fillet in a small baking dish lined with baking paper. Rub the salmon with 1/2 teaspoon salt and the tandoori spice. Bake it for 8-10 minutes or until done.
Lime Salsa: Mix sour cream with finely grated peel of the lime, 1krm salt and some chili flakes in a small bowl.
Slice the onions and place in a bowl. Mix the mango, lime juice and olive oil. Season with salt and a little chili flakes.
Serve the baked tandoori salmon with mango salad, lime salsa and freshly cooked orzo mix

tandorilax1

Tandoorilax med mangosallad och limesalsa
Author: 
Recipe type: Dinner
Cuisine: Indian
 
Lax är räddaren i nöden när fantasin tryter i köket. Den här gången har den fått en lite indisk tvist med tandoori krydda och fräsch lime
Ingredients
  • 1½ dl gräddfil
  • 300 g laxfilé
  • 1 lime
  • 1 ask frusen mango (tinad)
  • ½ påse orzo-mix
  • ½ rödlök
  • 1 msk tandoorikrydda
  • chili flakes
  • ½ msk olivolja
  • salt
Instructions
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Koka orzo-mixen enligt anvisning på förpackningen
  3. Lägg laxfilén i en liten ugnsform klädd med bakplåtspapper. Gnid in den med ½ tsk salt och tandoori krydda. Tillaga 8-10 minuter eller tills den är klar.
  4. Limesalsa: blanda gräddfil med finrivet skal från limen, 1krm salt och lite chili flakes i en liten skål.
  5. Skiva rödlöken och lägg i en skål. Blanda ner mango, saft från limen och olivolja. Smaka av med salt och lite chili flakes.
  6. Servera den ugnsbakade tandoori laxen med mangosallad, limesalsa och nykokt orzo-mix