tagliatelle2

Swedish below

I’m guessing that some of you are frowning right now. Mackerel? Seriously? Yes, seriously. It’s super tasty and mackerel is such an underestimated fish that truly deserve to be in the spotlight more.

80 g mackerel in oil
100 g rocket
1 red onion
150 g of sugar snap peas
180 g tagliatelle
400 g of tomato arrabbiata
2 pressed garlic cloves
1 teaspoon balsamic vinegar
1 pinch of salt
chiliflakes
olive oil
freshly ground black pepper

Cook the pasta according to the instructions on the package
Clove onions. Heat some olive oil in a frying pan. Fry the onion and garlic for 3-4 minutes.
Add the tomato sauce and let simmer 4-5 minutes. Stir mackerel at the end.
Shred sugar snap peas and mix in a bowl with rocket, balsamic vinegar and salt.
Mix the freshly cooked pasta with mackerel sauce. Season with chiliflakes, salt and pepper.
Serve immediately with the salad.

 

tagliatelle1

Jag gissar att några av er rynkar på näsan nu. Makrill? Allvarligt? Ja, allvarligt. Det är supergott och makrill är en väldigt underskattad fisk som verkligen förtjänar mer plats i rampljuset.

80 g makrill i olja
100 g rucola
1 röd lök
150 g sugar snaps
180 g tagliatelle
400 g tomatsås arrabbiata
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk balsamvinäger
1 krm salt
chiliflakes
olivolja
nymalen svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
Klyfta rödlöken. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs rödlök och vitlök i 3-4 minuter.
Tillsätt tomatsåsen och låt puttra 4-5 minuter. Rör ner makrillen på slutet.
Strimla sugarsnaps och blanda i en skål med rucola, balsamvinäger och salt.
Blanda nykokt pasta med makrillssåsen. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
Servera direkt med salladen.

 

Tagliatelle sgombro med rucola
Author: 
Recipe type: Dinner
 
Det här är en superenkel, snabb pastarätt som snabbt blir en vardagsfavorit
Ingredients
  • 80 g makrill i olja
  • 100 g rucola
  • 1 röd lök
  • 150 g sugar snaps
  • 180 g tagliatelle
  • 400 g tomatsås arrabbiata
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • chiliflakes
  • olivolja
  • nymalen svartpeppar
Instructions
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
  2. Klyfta rödlöken. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna.
  3. Fräs rödlök och vitlök i 3-4 minuter.
  4. Tillsätt tomatsåsen och låt puttra 4-5 minuter.
  5. Rör ner makrillen på slutet.
  6. Strimla sugarsnaps och blanda i en skål med rucola, balsamvinäger och salt.
  7. Blanda nykokt pasta med makrillssåsen.
  8. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
  9. Servera direkt med salladen.