Snabbt, enkelt och gott. Det här är ett recept att lägga på minnet

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl sylt, inte för söt, jag brukar ta lingonsylt

Strössel

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin

Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget. Blanda alltsammans till en deg. Tryck ut degen i en smort liten långpanna, ca 20×30 cm. Fördela sylten över degen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen, i 200 grader, ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i fyrkanter.

DSC_0086Quick, easy and delicious. This is a recipe to remember

4 1/2 cups flour
1 1/2 cups granulated sugar
1 tablespoon baking powder
150 g butter or margarine
1 egg
2 cups jam, not too sweet, I usually use lingonberry jam

Sprinkles

1 1/2 cup oatmeal
1 cup granulated sugar
1 teaspoon vanilla
50 g butter or margarine

Mix the flour, sugar and baking powder in a bowl. Triturate the shortening thereof. Add the egg. Mix everything together into a dough. Press the dough in a greased small baking tray, about 20×30 cm. Distribute the jam over the dough. Mix oatmeal, sugar and vanilla sugar to stray ripped. Melt the butter and pour over it. Stir well. Spread oatmeal mass of the jam. Bake in the lower part of the oven, at 200 degrees, about 20 minutes. Let cool and then cut into squares.

DSC_0086