En av mina bästa vänner äter mycket raw food, och eftersom hon vet att jag älskar att baka fick jag i veckan ett recept av henne på cupcakes. ”Utan mjöl men med massor av nyttiga fetter från frukt och nötter” Perfekt om du har någon i din närhet som är glutenintoleranta. Vad passar bättre en söndagseftermiddag än att experimentera i köket? Här kommer receptet.
Botten

150 gram dadlar (utan kärnor)

50 gram mandlar

40 gram kakaopulver

1 msk kokosolja

1/2 vaniljstång.

Kör alla ingredienser till bottnen i en matberedare. Har du ingen så funkar en stavmixer bra. Jag körde med en vanlig mixer och det var lite pyssligt att få den ren efteråt. Därefter delar du massan i 8 delar och pressar ner varje del i en muffinsform.

Frosting

100 gram cashewnötter

saft från 1 lime

2 msk agavesirap eller akaciahonung

1 näve myntablad + ev några blad till garnering

Mixa ingredienserna, till frostingen, till en krämig massa. Fördela den ovanpå bottnarna i de 8 formarna, och bred ut med en kniv. Ställ kakorna kallt i minst en timme innan servering. Frostingen kan verka ganska mjuk precis när man smetar på den, men den ”sätter sig” och blir fast efter en timme i kylskåpet.

20130316_173355

Det var väldigt kul att prova på en annan typ av bakverk. Nu kanske inte de här cupcaksen vinner några priser för sina vackra utseenden, men de var goda. För mig som inte är någon chokladfantast så tycker jag att själva chokladsmaken var lite för stark, men det går ju att justera. Jag kommer absolut att göra dem igenEn av mina bästa vänner äter mycket raw food, och eftersom hon vet att jag älskar att baka fick jag i veckan ett recept av henne på cupcakes. ”Utan mjöl men med massor av nyttiga fetter från frukt och nötter” Perfekt om du har någon i din närhet som är glutenintoleranta. Vad passar bättre en söndagseftermiddag än att experimentera i köket? Här kommer receptet.

Botten

150 gram dadlar (utan kärnor)

50 gram mandlar

40 gram kakaopulver

1 msk kokosolja

1/2 vaniljstång.

Kör alla ingredienser till bottnen i en matberedare. Har du ingen så funkar en stavmixer bra. Jag körde med en vanlig mixer och det var lite pyssligt att få den ren efteråt. Därefter delar du massan i 8 delar och pressar ner varje del i en muffinsform.

Frosting

100 gram cashewnötter

saft från 1 lime

2 msk agavesirap eller akaciahonung

1 näve myntablad + ev några blad till garnering

Mixa ingredienserna, till frostingen, till en krämig massa. Fördela den ovanpå bottnarna i de 8 formarna, och bred ut med en kniv. Ställ kakorna kallt i minst en timme innan servering. Frostingen kan verka ganska mjuk precis när man smetar på den, men den ”sätter sig” och blir fast efter en timme i kylskåpet.

20130316_173355

Det var väldigt kul att prova på en annan typ av bakverk. Nu kanske inte de här cupcaksen vinner några priser för sina vackra utseenden, men de var goda. För mig som inte är någon chokladfantast så tycker jag att själva chokladsmaken var lite för stark, men det går ju att justera. Jag kommer absolut att göra dem igen