majsgaspatcho1

En kall, svalkande soppa är ett måste under varma, lata sommardagar.

125 g babyplommontomater
1/2 förpackning salladslök
1 frp svarta bönor, sköljda och avrunna
1 frp fryst koriander
1/2 msk sambal oelek
1 lime
salt
1 frp tinade majskolvar
1/2 gurka
lantbröd
2 gula paprikor
3 gula tomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
4 msk olivolja
1 frp halloumi

Salsa: dela plommontomaterna och skiva salladslöken tunt. Lägg i en skål med de svarta bönorna, halva förpackningen av den frysta koriandern och sa

mbal oelek. Tillsätt rivet skal från limen och pressad saft från ena halvan. Smaka av med salt

Gazpacho: skär av kornen från majskolvarna. Skala gurkan. Skär gurka, 2 skivor lantbröd, paprikor, tomaterna, schalottenlöken och vitlöken i mindre bitar. Lägg allt i en bunke med vatten, olivolja, salt och pressad saft från den andra limehalvan. Låt stå 2-4 minuter och mixa sedan slät med en stavmixer. Smaka av med lite salt.

Grovriv halloumi och lägg i en skål.
Toppa sweet corn gazpacho med riven halloumi och resten av den frysta korianderns. Servera med het bönsalsa och resten av brödet.

majsgaspatcho2

Sweet corn gazpacho with bean salsa and grated halloumi

A cold, refreshing soup is a must during hot, lazy summer days.

125g baby plum tomatoes
1/2 packaging scallion
1 pkg black beans, rinsed and drained
1 pkg frozen coriander
1/2 tablespoon sambal oelek
1 lime
salt
1 pkg thawed cobs
1/2 cucumber
bread
2 yellow peppers
3 yellow tomatoes
1 shallot
2 cloves garlic
400 ml of water
4 tbsp olive oil
1 pkg halloumi

Salsa: divide the plum tomatoes and slice the spring onions thinly. Put in a bowl with the black beans, half the package of the frozen coriander and sambal oelek. Add the zest from the limes and juice from one half. Season with salt

Gazpacho: cut the grains from the cobs. Peel the cucumber. Cut the cucumber, 2 slices of country bread, peppers, tomatoes, shallots and garlic into small pieces. Put everything in a bowl with water, olive oil, salt and juice from the other half lime. Let stand 2-4 minutes and mix, then smooth with a hand blender. Season with a little salt.

Roughly grate the halloumi cheese and place in a bowl.
Top the sweetcorn gazpacho with the halloumi and the rest of the frozen korianderns. Serve with hot bean salsa and the rest of the bread.

majsgaspatcho3

Sweet corn gazpacho med bönsalsa och riven halloumi
Recipe Type: Soup
Author: Cecilia
En kall, svalkande soppa är ett måste under varma, lata sommardagar.
Ingredients
  • 125 g babyplommontomater
  • 1/2 förpackning salladslök
  • 1 frp svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 1 frp fryst koriander
  • 1/2 msk sambal oelek
  • 1 lime
  • salt
  • 1 frp tinade majskolvar
  • 1/2 gurka
  • lantbröd
  • 2 gula paprikor
  • 3 gula tomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl vatten
  • 4 msk olivolja
  • 1 frp halloumi
Instructions
  1. Salsa: dela plommontomaterna och skiva salladslöken tunt.
  2. Lägg i en skål med de svarta bönorna, halva förpackningen av den frysta koriandern och sambal oelek.
  3. Tillsätt rivet skal från limen och pressad saft från ena halvan. Smaka av med salt
  4. Gazpacho: skär av kornen från majskolvarna.
  5. Skala gurkan.
  6. Skär gurka, 2 skivor lantbröd, paprikor, tomaterna, schalottenlöken och vitlöken i mindre bitar.
  7. Lägg allt i en bunke med vatten, olivolja, salt och pressad saft från den andra limehalvan.
  8. Låt stå 2-4 minuter och mixa sedan slät med en stavmixer.
  9. Smaka av med lite salt.
  10. Grovriv halloumi och lägg i en skål.
  11. Toppa sweet corn gazpacho med riven halloumi och resten av den frysta korianderns.
  12. Servera med het bönsalsa och resten av brödet.