stekt gyoza1

3 dl jasminris
1 lime
1 förpackning djupfryst ingefära
1/2 msk strösocker
1 msk japansk soja
2 msk neutral olja
chiliflakes
2 krm salt
1 kålrabbi
250 g pak choi
1/2 rödlök
1 knippe mynta
2 msk sesamfrön
2 vitlöksklyftor, pressade
2 förpackningar gyoza

Koka jasminris enligt anvisningen på förpackningen
Rör ihop finrivet skal och pressad saft från en lime, ingefära, socker, soja, neutral olja, chiliflakes och salt i en rymlig skål
Skala och tärna kålrabbi, 1×1 cm. Skär pak choi i mindre bitar. Skiva rödlöken tunt. Finhacka myntan
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Lägg över i en skål. Hetta upp neutral olja i samma panna. Tillsätt vitlöken och kålrabbi. Stek på hög värme 1-2 minuter. Vänd ner pak choi och ta pannan från värmen.
Rör ner rödlök, mynta och sesamfrön i vinägerskålen. Blanda ner de stekta grönsakerna.
Stek gyozas enligt anvisningen på förpackningen.
Doppa varma gyozas i japansk soja (eller medföljande dippsås) Servera till jasminris och sesamrostad kålrabbi- och myntasallad.

stekt gyoza3

Fried gyozas with a dipp sauce and sesame roasted kohlrabi- and mint salad

300 ml of jasmine rice
1 lime
1 package frozen ginger
1/2 tbsp granulated sugar
1 tablespoon Japanese soya
2 tablespoons neutral oil
chiliflakes
2 pinches of salt
1 kohlrabi
250 g pak choi
1/2 onion
1 bunch mint
2 tablespoons sesame seeds
2 cloves garlic, pressed
2 packs gyoza

Cook jasmine rice according to instructions on the package
Stir finely grated peel and juice of a lime, ginger, sugar, soy sauce, neutral oil, chiliflakes and salt in a large bowl
Peel and dice kohlrabi, 1×1 cm. Pak choi cut into smaller pieces. Slice the onions thinly. Finely chop the mint
Toast the sesame seeds in a dry pan. Add into a bowl. Heat the neutral oil in the same boiler. Add the garlic and kohlrabi. Fry on high heat for 1-2 minutes. Turn down the pak choi and remove the pan from the heat.
Stir in red onion, mint and sesame seeds in the bowl of vinegar. Mix the fried vegetables.
Fry gyozas according to the instructions on the package.
Dip the hot gyozas in japanese soy sauce (or accompanying dipping sauce) Serve with jasmine rice and sesame roasted kohlrabi- and mint salad.

stekt gyoza4

 

Stekta gyozas med dippsås och sesamrostad kålrabbi- och myntasallad
Author: 
Recipe type: Asiatiskt
 
Ingredients
  • 3 dl jasminris
  • 1 lime
  • 1 förpackning djupfryst ingefära
  • ½ msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk neutral olja
  • chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 kålrabbi
  • 250 g pak choi
  • ½ rödlök
  • 1 knippe mynta
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 förpackningar gyoza
Instructions
  1. Koka jasminris enligt anvisningen på förpackningen
  2. Rör ihop finrivet skal och pressad saft från en lime, ingefära, socker, soja, neutral olja, chiliflakes och salt i en rymlig skål
  3. Skala och tärna kålrabbi, 1x1 cm.
  4. Skär pak choi i mindre bitar.
  5. Skiva rödlöken tunt.
  6. Finhacka myntan
  7. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Lägg över i en skål.
  8. Hetta upp neutral olja i samma panna. Tillsätt vitlöken och kålrabbi.
  9. Stek på hög värme 1-2 minuter.
  10. Vänd ner pak choi och ta pannan från värmen.
  11. Rör ner rödlök, mynta och sesamfrön i vinägerskålen.
  12. Blanda ner de stekta grönsakerna.
  13. Stek gyozas enligt anvisningen på förpackningen.
  14. Doppa varma gyozas i japansk soja (eller medföljande dippsås)
  15. Servera till jasminris och sesamrostad kålrabbi- och myntasallad.