Det här receptet hittade jag på HembakatEn sats ger ca 10 muffins

2 ägg
2 mogna bananer, är de för omogna blir det ingen bra smak
2 äpplen, fint rivna
75 g smör, smällt
1 1/2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl naturell yoghurt, 3 procent
Ca 1 dl mandelflarn till garnering – om man vill

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen pösigt i en bunke.
Mosa bananerna med en gaffel och blanda dem med de rivna äpplena
Tillsätt smör, kanel, kardemumma, bakpulver och de uppvispade äggen. Blanda försiktigt ihop allt
Tillsätt mjöl, havregryn och yoghurt. Rör ihop allt till en smet
Placera ut muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Strö över mandelflarn
Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna på galler

Söta muffinsformarna hittar ni här

Det här receptet hittade jag på Hembakat
En sats ger ca 10 muffins

2 ägg
2 mogna bananer, är de för omogna blir det ingen bra smak
2 äpplen, fint rivna
75 g smör, smällt
1 1/2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl naturell yoghurt, 3 procent
Ca 1 dl mandelflarn till garnering – om man vill

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen pösigt i en bunke.
Mosa bananerna med en gaffel och blanda dem med de rivna äpplena
Tillsätt smör, kanel, kardemumma, bakpulver och de uppvispade äggen. Blanda försiktigt ihop allt
Tillsätt mjöl, havregryn och yoghurt. Rör ihop allt till en smet
Placera ut muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Strö över mandelflarn
Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna på galler

Söta muffinsformarna hittar ni här