75-100g smör eller margarin
4 ägg

2dl sucketter, strö

3dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1dl mjölk eller vatten

Förslag på smaksättning: rivet skal av en halv citron, 1/2 dl kakao, färska bär eller frukt. Undvik torkade frukter och bär då de oftast är söta med socker för hållbarhetens skull.

Smörj och bröa en form, ca 1 1/2 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker en stund. Det kommer inte att bli fluffigt som med vanligt socker. Blanda mjöl, bakpulver och smaksättningen. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

camera_Antonio75-100g smör eller margarin

4 ägg

2dl sucketter, strö

3dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1dl mjölk eller vatten

Förslag på smaksättning: rivet skal av en halv citron, 1/2 dl kakao, färska bär eller frukt. Undvik torkade frukter och bär då de oftast är söta med socker för hållbarhetens skull.

Smörj och bröa en form, ca 1 1/2 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker en stund. Det kommer inte att bli fluffigt som med vanligt socker. Blanda mjöl, bakpulver och smaksättningen. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

camera_Antonio