200g smör eller margarin
4 ägg

3dl sucketter strö

4dl mjölk

8dl vetemjöl

4tsk bakpulver

1tsk kardemummakärnor

Garnering: grovt hackade sötmandlar, ca 15-20st

Smörj och bröa en rund, slät form ca 2 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter. Det kommer inte bli fluffigt som med vanligt socker. Tillsätt mjöl, bakpulver, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet. Häll smeten i formen. Strö över sötmandeln. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Själv upp och vänd den.

camera_Antonio200g smör eller margarin

4 ägg

3dl sucketter strö

4dl mjölk

8dl vetemjöl

4tsk bakpulver

1tsk kardemummakärnor

Garnering: grovt hackade sötmandlar, ca 15-20st

Smörj och bröa en rund, slät form ca 2 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter. Det kommer inte bli fluffigt som med vanligt socker. Tillsätt mjöl, bakpulver, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet. Häll smeten i formen. Strö över sötmandeln. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Själv upp och vänd den.

camera_Antonio