Jag håller på och fixar lite gott till kvällens fika, vi äter väldigt sällan middag utan det blir oftast te, smoothie och en matig smörgås istället. Och vad passar bättre då än nybakat bröd? Jag tänkte tipsa om ett recept på matiga grahamsrutor som är både snabba och enkla att göra. Passar perfekt även till frukosten eller picknick korgen
6 stora bitar

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

Garnering
pumpakärnor

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop bakpulver, salt, grahams- och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda till en deg.
Tryck ut degen till en rektangel, ca 2 cm tjock, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper. Skär kakan i 6 rutor.
Sätt in brödet och sänk värmen till 230 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt det svalna på plåten.

I’m making some  evening snacks, we seldom eat dinner, it’s usually gets tea, smoothie and sandwiches. And what’s better than freshly baked bread? I’ve found a recipe for savory graham squares that is both quick and easy to make. Ideal for breakfast or the picnic basket to.

6 large pieces

1 tablespoon baking powder
1 teaspoon salt
1 cup whole wheat flour
6 cups flour
100g butter, room warm
3 cup sour milk

Garnish
pumpkin seeds

Preheat the oven to 250 degrees. Mix the baking powder, salt, Graham and wheat flour in a bowl. Add the butter and pinch it with the flour mixture. Pour sour milk and mix to form a dough.
Press the dough into a rectangle, about 2 cm thick, with floured hands on a baking sheet with parchment paper. Cut the cake into 6 squares.
Insert the bread, and lower the heat to 230 degrees. Bake the bread in the oven for 13-15 minutes. Let it cool on a plate.