Vi hyrde Snabba cash 2 igår. Enligt rykten så ska den vara brutalare än den första filmen. Och jag håller med, till viss del. Jag tyckte att det hände mindre i denna film – jämfört med den första. De actionscener som är, är visserligen blodigare, men filmen som helhet känns som den saknar något. Eller också är det bara jag som hade för höga förväntningar.

snabba_cash_2-17593296-frntl

Handling:

JW – en gång lovande Handelsstudent med för stor hunger efter snabba cash. Nu betalar han priset; fyra år på Norrtäljeanstalten. JW har en plan på hur han ska vända sitt liv tillrätta men en dag förändras allt då en ny livsfarlig fånge kommer till anstalten, en man från JW:s våldsamma förflutna – Mrado Slovovic. Jorge Salinas – kokskungen från Sollentuna, återvänder till Stockholm efter tre år i landsflykt. Jorges plan är att göra en snabb koksdeal, men planerna går våldsamt fel. Nu måste Jorge fly, tillsammans med den som räddade hans liv – Nadja, 17 år. Mahmud Al Askori – arbetar som horvakt åt juggarna. När två tjejer lyckas fly ger juggebossen Radovan honom ett ultimatum; 300 000 kronor innan helgens slut. Vilket är precis samma helg som Mahmouds kära syster ska gifta sig.

Efter filmen fastnade vi kvar i soffan och tittade på Sagan om ringen – De två tornen, som gick på TV4. Fördelen med att se film på 4:an är att det är lite längre mellanrum mellan reklampauserna. Den stora nackdelen inträffar alltid runt 22.00. Reklam, nyheter, reklam, sport och väder och igen, reklam. Totalt närmare 30 minuter som går bort – det är då man slöar till och fram emot 23 har man somnat och missar därmed slutet.