skurnachokladkakor2

Skurna chokladkakor är nästan ett måste på varje kakfat 🙂

Ca 60st

200 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär dem medan de är varma i ca 2cm breda, sneda bitar. Låt dem svalna.

skurnachokladkakor1

These chocolate cookies are, for me, a must at every classic swedish fika 🙂
About 60 pc
200 g butter, unsalted
2 1/2 cups granulated sugar
5 cups flour
4 tablespoons cocoa
1 teaspoon baking soda
1 tablespoon vanilla sugar
1 egg

Garnish
1 egg
granulated sugar
Heat the oven to 200 degrees. Mix all the ingredients to a smooth dough.
Divide the dough into 6 parts. Shape them into rolls. Place them on baking trays with baking paper. Flatten rolls.
Brush the rolls with beaten egg and sprinkle with granulated sugar.
Bake the rolls in the oven for about 15 minutes. Cut them while they are hot for about 2cm wide, oblique pieces. Let them cool.

skurnachokladkakor

 

Skurna chokladkakor
Recipe Type: Kakor
Author: Cecilia
Skurna chokladkakor är nästan ett måste på varje kakfat 🙂 Ca 60st
Ingredients
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 1 ägg
  • pärlsocker
Instructions
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
  2. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna.
  3. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär dem medan de är varma i ca 2cm breda, sneda bitar. Låt dem svalna.