Har nu kommit hem efter 24 timmars mammamys, som avslutades med en rejäl shoppingrunda i Stockholm.  Efter en god middag och lite surfande efter roliga butiker fick vi till en perfekt runda som jag varmt kan rekommendera. Tidigt i morse gav vi oss iväg. Pendelfärden till Centralen gick som en dans. Vi var i stort sett själva i vagnen.

Vi började på Vetekatten, ett urmysigt café på Kungsgatan. Har du inte vart där, gå dit säger jag bara. 5B i betyg. Tog en bild av tårtorna i skyltfönstret på vägen därifrån (försök bortse från vår fina spegelbild i fönstret, haha)

Mätta och belåtna var vi redo att vältra stan.  Vi började med ROOM som ligger i PUB-huset en bit ifrån Vetekatten – fortfarande på Kungsgatan mot Hötorget.

Det fanns hur mycket snyggt som helst. De coola kopparlamporna skulle jag inte tacka nej till. Vi stannade även till hos Systrarna Voltair, jag behöver väll knappas berätta att julklappsönskningarna bara blev fler och fler ju längre vi gick därinne. Men vi hade fler stopp på listan, så vi gav oss iväg i riktning mot Odengatan och Raja, följt av Minh – även den på Odengatan. Tanken var att inte bara kolla inredning utan även hinna med lite klädshopping också, så vi vände om och tog oss till Birger Jarlsgatan och Plan Ett.

Hittade en snygg och bekväm soffa en trappa ner, tur att vi redan har mysiga soffor hemma annars hade denna nog åkt med hem. Inte för att jag vet hur jag skulle lyckas släpa med den på pendeln tillbaka till bilen men… det hade jag nog löst :-)Svängde in på Norrlandsgatan och tog en välförtjänt paus på Bianchi Cykelcafé. Det tar på krafterna att titta på vacker inredning. Bianchi är en annan pärla ni inte får missa. Den får 5B i betyg.

Mätta, varma och full av ny energi fortsatte vi på Birger Jarlsgatan ner mot Stureplan och hamnade på Agent Provocature. Very nice säger jag bara. Därefter avvek vi lite från vår rutt och gick mot Brahegatan och Garbo Interiors.

Därefter var det dags att börja “jobba” sig hemmåt igen. Vi traskade längs Hamngatan och smet in på Zara. Var egentligen lite för trött för att trängas med alla andra men när vi ändå gick förbi så, ja, det gick helt enkelt inte att motstå. Och tur var väll det. Hittade den här härliga kappa som fick följa med hem.

Efter att ha stått i kö i en evighet (kändes det som) var det således dags för dagens sista anhalt, NK – ett ställe där man lätt kan tappa all tidsuppfattning. Vi började längst ner och ser ni vad jag ser? Julavdelningen uppenbarar sig som en saknad vän.

 

Det var som en orige av halmbockar, tomtar och vackra julgranskulor i alla möjliga färger och former. Underbart. När vi gick där och mådde som allra bäst hamnade vi i saluhallen och närmare bestämt konfektyrdelen. Blev glatt överraskad över det härliga utbudet av choklader, lakrits och något så kul som Jack Daniel’s fudge. Exakt vad jag köpte här tänker jag inte avslöja då det är en julklapp.

 

Nu ska jag ta tag i disken, ta en dusch och testa ett nytt nagelförstärkar lack som jag fick av mamma. Kul namn, Trind

Ska ni se på Så mycket bättre ikväll då? Det ska jag, har laddat med lite smågodis och chips.

Kram