Om det är något jag är svag för så är det brittiska kriminalserier. Och Sherlock är en stor favorit, efter Agatha Christie såklart.

Ni har säkert sett första och andra säsongen på tv, men det är inte riktigt min grej. Jag älskar att krypa upp i soffan (eller sängen) och plöja igenom flera avsnitt på en gång.
Visserligen är det lite svårt att vänta på att en hel säsong ska komma ut på DVD eller Viaplay/Netflix men det är smällar man får ta 🙂

I den här varianten av Sherlock, som är från 2010, ser vi Benedict Cumberbatch som självaste Sherlock Holmes, Watson spelas av Martin Freeman. Känns dessa herrar bekanta? Inte så konstigt, Benedict var bl.a. med i Försoning (2007) och War horse (2011) och Martin har ju huvudrollen som Bilbo Baggins i The Hobbit filmerna, men har även vart med i Love Actuallty (2003) och Hot fuzz (2007)

Men tillbaka till serien, som, enligt mig, är så där härligt typiskt brittisk. Vitsiga, underfundiga kommentarer och med en handling där man oavsett hur mycket man koncentrerar sig missar den minsta detalj som avslöjar den riktiga gärningsmannen/kvinnan.

Jag köpte säsong 1 och 2 på CDON.com som just nu har 60% rabatt, dvs. 99:-/ säsong. Som hittat
Betyg: BBBB