Ja, jag vet. Jag borde ha tagit en motionsrunda istället, men jag kunde inte motstå att testa det här receptet från senaste numret av Hembakat. Med den förföriska beskrivningen ”segmjuka kakor som nästan smälter i munnen” så gick det bara inte. Ett tips innan du testar, ta en rejäl bunke. Jag tog en som var aningen för liten, vilket resulterade i att det hamnade en del på bänken 🙂

5dl vetemjöl

5dl strösocker

10dl havregryn

1msk bakpulver

250g smör

1dl ljus sirap

2ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40cm, klädd i bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Kakan ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den svalnat.

Så där, då är det bara att vänta på att gästerna ska komma. Undertiden gör jag en stor kopp te och kryper upp i soffan med en bra bok. Just nu läser jag Who dares wins av Chris Ryan. Ett tips i höstmörkret.

Trevlig tisdagskväll allihop.Ja, jag vet. Jag borde ha tagit en motionsrunda istället, men jag kunde inte motstå att testa det här receptet från senaste numret av Hembakat. Med den förföriska beskrivningen ”segmjuka kakor som nästan smälter i munnen” så gick det bara inte. Ett tips innan du testar, ta en rejäl bunke. Jag tog en som var aningen för liten, vilket resulterade i att det hamnade en del på bänken 🙂

5dl vetemjöl

5dl strösocker

10dl havregryn

1msk bakpulver

250g smör

1dl ljus sirap

2ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40cm, klädd i bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Kakan ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den svalnat.

Så där, då är det bara att vänta på att gästerna ska komma. Undertiden gör jag en stor kopp te och kryper upp i soffan med en bra bok. Just nu läser jag Who dares wins av Chris Ryan. Ett tips i höstmörkret.

Trevlig tisdagskväll allihop.