Den här veckan har vart ovanligt bra. Jag har haft besöksrekord nästan varje dag här på bloggen. Helt ofattbart. Om ni visste hur otroligt glad jag är att ni stannar till här om dagarna. Detta är ju absolut något som måste firas. Att baka något är ju en bra start. Vad sägs om klassiska schackrutor – med en tvist?
Ca 50st

  • 4 1/2 -5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200g margarin eller smör

Som smaksättning brukar man normalt ta 2 tsk vaniljsocker och 2 msk kakao, men den här gången tog jag 4 tsk vaniljsocker i degen och sen grön karamellfärg/livsmedelsfärg.

Hacka samman mjöl, strösocker och matfett. Dela degen mitt itu. Blanda den ena delen med vaniljsocker, den andra med kakao (karamellfärg). Rulla ut 4 jämna längder. Lägg en ljus längd bredvid en mörk i 2 lager. Tryck till helt lätt. Lägg längderna kallt en stund. Skär 3-4 mm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Vill du hellre ha fina snurror kavlar du bara ut degarna till avlånga plattor, ca 15×40 cm. Lägg den mörka degen ovanpå den ljusa och rulla ihop dem på längden.

This week has been an unusually good one. I’ve had a record number of visitors almost every day here on the blog. Can you believe it?Absolutely unbelievable. If you only knew how incredibly happy I am that you stop by here everyday. That’s definitely something worth celebrating. And to bake something is a good start. How about the classic checkerboard – with a twist?

Ca 50pcs

4 1/2 -5 cups flour
1 cup granulated sugar
200g margarine or butter
Normal seasoning is 2 tsp vanilla sugar and 2 tablespoons cocoa powder, but this time I took 4 tsp vanilla sugar in the dough and then green food coloring.

Chop together the flour, granulated sugar and margarine. Divide the dough in half. Mix one part with the vanilla sugar, the other with cocoa powder (food color). Roll out 4 regular lengths. Add a bright length beside a dark in 2 layers. Tap lightly. Add the lengths cold for a while. Cut 3-4 mm thick slices. Place on greased baking sheet or parchment paper. Bake in the oven for about 10 minutes.

Would you rather have a nice turbines just roll the doughs to oblong plates, about 15×40 centimeters. Add the dark dough on top of the bright and roll them together lengthwise.