1 sats saffransdeg
Vanilj -& tranbärsfyllning
200 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
ca 1 dl torkade tranbär

1 ägg till pensling

smält smör och strösocker till garnering

Blanda smör, strö- och vaniljsocker i en bunke.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Det är lättare att få snygga snurror om degen är hyfsat fast.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en kaka, ca 25×60 cm
Bred på hälften av fyllningen över ena degplattan. Strö på hälften av tranbären på den nedre halvan av den.
Vik den övre halvan över den nedre och tryck till lätt med handen så att tranbären fastnar.
Skär remsor, 2-3 cm breda. Skär ett snitt i varje remsa, den ska fortfarande sitta fast höst upp så att det ser ut som ett par byxor.
Sno benen runt varandra. Stoppa in ändarna under bullen. Lägg saffranssnurrorna på en plåt med bakplåtspapper
Låt snurrorna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt snurrorna svalna under bakduk på ett galler.
Pensla dem med smält smör och doppa dem i strösocker innan servering. Ska du frysa bullarna, väntar du med garneringen.

1 sats saffransdeg

Vanilj -& tranbärsfyllning
200 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
ca 1 dl torkade tranbär

1 ägg till pensling

smält smör och strösocker till garnering

Blanda smör, strö- och vaniljsocker i en bunke.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Det är lättare att få snygga snurror om degen är hyfsat fast.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en kaka, ca 25×60 cm
Bred på hälften av fyllningen över ena degplattan. Strö på hälften av tranbären på den nedre halvan av den.
Vik den övre halvan över den nedre och tryck till lätt med handen så att tranbären fastnar.
Skär remsor, 2-3 cm breda. Skär ett snitt i varje remsa, den ska fortfarande sitta fast höst upp så att det ser ut som ett par byxor.
Sno benen runt varandra. Stoppa in ändarna under bullen. Lägg saffranssnurrorna på en plåt med bakplåtspapper
Låt snurrorna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt snurrorna svalna under bakduk på ett galler.
Pensla dem med smält smör och doppa dem i strösocker innan servering. Ska du frysa bullarna, väntar du med garneringen.