Den här rulltårtan var perfekt efter all julmat.
Ca 10 bitar

2 stora ägg
1 dl strösocker
1/2 g saffran
1 sockerbit
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Fyllning
4 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt, jag använde rårörda lingon

Tillbehör
vispgrädde
lingon

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker kraftigt
Stöt samman saffran och sockerbiten i en mortel och häll ner det i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör om.
Häll smeten i en långpanna, ca 45×40 cm, klädd med smort bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra av pappret som den gräddades på.
Låt kakan kallna.
Fyllning: Vispa grädden och blanda ner sylten.
Bred fyllningen på den kalla botten och rulla ihop.
Skär rulltårtan i bitar. Servera den gärna med lättvispad grädde och lingon

Den här rulltårtan var perfekt efter all julmat.

Ca 10 bitar

2 stora ägg
1 dl strösocker
1/2 g saffran
1 sockerbit
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Fyllning
4 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt, jag använde rårörda lingon

Tillbehör
vispgrädde
lingon

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker kraftigt
Stöt samman saffran och sockerbiten i en mortel och häll ner det i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör om.
Häll smeten i en långpanna, ca 45×40 cm, klädd med smort bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra av pappret som den gräddades på.
Låt kakan kallna.
Fyllning: Vispa grädden och blanda ner sylten.
Bred fyllningen på den kalla botten och rulla ihop.
Skär rulltårtan i bitar. Servera den gärna med lättvispad grädde och lingon