saffranskakor
Saffranskakor

De här kakorna är perfekta om du inte orkar, eller har tid, att baka saffransbullar.

ca 25st

1pkt safran (0,5g)
3/4 dl strösocker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader
Stöt saffran och 1 msk socker i en mortel till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om det ordentligt
Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner även det. Bearbeta degen så att den blir jämn och fin.
Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna med fingrarna
Grädda längderna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt dem svalna helt på plåten.

These cookies are perfect if you don’t have the energy or the time to bake saffron rolls

about 25st
1pkt Safran (0.5g)
3/4 cup granulated sugar
1 tablespoon water
2 tbsp golden syrup
100 g butter, unsalted
3 1/2 cups flour
1 teaspoon baking powder

Preheat the oven to 175 degrees
Shock saffron and 1 tablespoon sugar in a mortel to a fine powder. Mixing the powder with water and syrup, and stir it thoroughly
Stir the butter and remaining sugar porous. Stir in the saffron mixture.
Mix the flour and baking powder and stir also. Process the dough so that it becomes smooth and fine.
Divide the dough into two pieces and roll them into lengths. Place them on baking trays with baking paper. Flatten the rollers with your fingers
Bake the rolls in the oven for 12-15 minutes. Cut into oblique pieces while the cookies are still warm. Let them cool completely on the baking sheet.