1 sats saffransdeg
Mandel och chokladfyllning
150 g mandelmassa
75 g smör, rumsvarmt
50 g mörk choklad
4 torkade fikon

Pensling
1 ägg
pärlsocker
ca 50 g sötmandel, hackad

Blanda mandelmassa och smör. Hacka chokladen. Skär bort skaftet på fikonen och skär resten i små bitar. Rör ner chokladen och fikonen i mandelmasseblandningen.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något
Dela degen i 4 jämnstora bitar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 35 cm i diameter.
Dela den runda kakan i 12 tårtbitar. Lägg lite fyllning där biten är som bredast och rulla ihop den till en giffel.
Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla gifflarna med ägg och strö på pärlsocker och hackad sötmandel.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Låt dem svalna under bakduk på galler.

1 sats saffransdeg

Mandel och chokladfyllning
150 g mandelmassa
75 g smör, rumsvarmt
50 g mörk choklad
4 torkade fikon

Pensling
1 ägg
pärlsocker
ca 50 g sötmandel, hackad

Blanda mandelmassa och smör. Hacka chokladen. Skär bort skaftet på fikonen och skär resten i små bitar. Rör ner chokladen och fikonen i mandelmasseblandningen.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något
Dela degen i 4 jämnstora bitar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 35 cm i diameter.
Dela den runda kakan i 12 tårtbitar. Lägg lite fyllning där biten är som bredast och rulla ihop den till en giffel.
Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla gifflarna med ägg och strö på pärlsocker och hackad sötmandel.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Låt dem svalna under bakduk på galler.