Här kommer receptet på saffransdegen som jag använt idag.
2 pkt saffran + 1 sockerbit
2 tsk hela kardemummakärnor
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjöl
250 g kesella, 10%
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
17-18 dl vetemjöl

Stöt saffranet tillsammans med en sockerbit i en mortel. Tillsätt kardemummakärnorna och stöt dem också
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader.
Tillsätt lite av degvätskan i jästen och rör tills den har löst sig. Rör ner resten av degvätskan, saffran, kardemumma, kesella, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop allt till en kladdfri deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 30 minuterHär kommer receptet på saffransdegen som jag använt idag.

2 pkt saffran + 1 sockerbit
2 tsk hela kardemummakärnor
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjöl
250 g kesella, 10%
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
17-18 dl vetemjöl

Stöt saffranet tillsammans med en sockerbit i en mortel. Tillsätt kardemummakärnorna och stöt dem också
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader.
Tillsätt lite av degvätskan i jästen och rör tills den har löst sig. Rör ner resten av degvätskan, saffran, kardemumma, kesella, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop allt till en kladdfri deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter