De här underbart goda saffransbiscotti är numera ett måste på kakfaten i december.
Ca 30st

100 g smör eller margarin
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran.
Häll över smöret i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i smeten.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna mitt i ugnen ca 25 minuter
Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg bitarna med snittytan uppåt.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter

Testa att doppa ena änden i härlig mörk choklad 🙂