Ugnstemperatur: 250 grader, varmluft 200 grader
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kaffegrädde eller mjölk, kan bytas ut mot t.ex mandelmjölk

Fyllning:
2dl fast sylt eller fruktmos

Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner detta i smeten. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter
Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan gräddats på. om den inte vill lossna ordentligt, prova att pensla med lite kallt vatten.
Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan. Lätt rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar.

DSC_0075Oven temperature: 250 degrees, hot aire oven 200 degrees

3 eggs
2 cups granulated sugar
2 cups flour
2 teaspoons baking powder
1/2 cup coffee cream or milk, can be replaced e.g almond milk

Filling:
2dl solid jam or fruit purees

Beat eggs and sugar until fluffy
Mix the flour and baking powder. Fold this into the batter. Add the liquid.
Spread the batter on a parchment paper in a roasting pan, 30×40 cm.
Bake in the oven for about 5 minutes
Turn the cake onto sugared paper or damp cloth. Pull the paper cake baked on. if it does not want to come off properly, try brushing with a little cold water.
Spread immediately on the filling and roll up the cake. Lightly roll cake with seam down and let it cool before cutting into pieces.

DSC_0075