Rosmarinsknäcke
Rosmarinsknäcke

ca 25 bitar
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
1 tsk torkad rosmarin (eller 1 msk färsk)
2 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl vatten, kokhett

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Tillsätt olja och vatten och rör ihop till en kladdig deg.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30x40cm. Dra bort det övre pappret och lägg det undre med degen på en plåt.
Skär försiktigt degen i ett rutmönster, ca 25 bitar, med en degskrapa eller en vass kniv.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt det stå kvar i eftervärmen om det fortfarande är mjukt i mitten.
Låt det svalna på plåten.

about 25 pieces

1/2 cup sunflower seeds
1/2 cup flax seeds
1/2 cup sesame seeds
1/2 cup pumpkin seeds
1/2 cup chia seeds
1 teaspoon dried rosemary (or 1 tablespoon fresh)
2 cups cornmeal
1/2 teaspoon salt
1/2 cup canola oil
2 cups water, boiling hot

Preheat the oven to 160 degrees. Mix all dry ingredients in a bowl.

Add oil and water and mix to a sticky dough.

Roll out the dough between two baking sheet, about 30x40cm. Pull off the top paper and place the bottom of the dough on a baking sheet.
Carefully cut the dough into a grid, about 25 pieces, with a dough scraper or a sharp knife.
Bake the bread in the oven for about 1 hour. Let it stand in for warmth if it is still soft in the middle.
Let it cool on the plate.