Jag hittade, äntligen, butternutpumpa i matbutiken tidigare i veckan. Så veckans recept får blir den här goda butternutpumpa soppan, enkel men ändå så där lagom pysslig att laga en ledig dag. Ca 400 g butternutpumpa 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk valfria örter, finhackade (timjan passar bra) 2 msk olivolja extra virgin Salt, svartpeppar 4 dl vatten 1 tärning Kung Markatta grönsaksbuljong 1 dl Kung Markatta kokosgrädde ½ lime, pressad Pumpafrön (till garnering)

Sätt ugnen på 200 grader. Skala pumpan och skär i tärningar. Skala lök och vitlök och skär i mindre bitar. Lägg pumpa, lök, vitlök och örter i en ugnssäker form, ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Lägg över pumpan i en kastrull, tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka upp. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt till sist kokosgrädde och smaka av med lime. Toppa soppan med några pumpafrön och servera gärna knäckebröd, ost och pumpafrön till.

I finally found some butternut pumpkin at the supermarket earlier this week. So this week’s recipes is this lovely butternut pumpkin soup, simple with just the right amount pottering to cook on a day off.

About 400 g of butternut pumpkin 1 small onion 1 clove garlic 2 tablespoons optional herbs, finely chopped (thyme are fine) 2 tablespoons olive oil extra virgin Salt, black pepper 4 cups water 1 dice vegetable broth 1 cup coconut cream ½ lime, squeezed Pumpkin seeds (for garnish)

Heat the oven to 200 degrees. Peel the pumpkin and cut into cubes. Peel the onion and garlic and cut into smaller pieces. Add pumpkin, onion, garlic and herbs in an ovenproof dish, drizzle with olive oil, salt and pepper. Roast in the oven for about 20 minutes. Add the pumpkin in a saucepan, add water and stock, bring to the boil. Blend the soup with a hand blender, then finally add the coconut cream and season with lime. Garnish the soup with some pumpkin seeds and serve with crisp bread, cheese and pumpkin seeds.