Ni minns de där dumle kakorna jag testade i lördags? De var helt klart de godaste jag testat på väldigt länge. Och så enkla att göra.Så idag när jag var och handlade passade jag på att köpa en påse Riesen och gjorde dessa godingar.

150 smör
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 påse riesens chokladkolor

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela kolorna på längden.
Nyp ihop alla ingredienser, utom kolorna, till en smidig deg.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Gör en liten skåra i längderna.
Tryck ner de delade kolorna i skåran i degen
Tryck ihop degen lite så att den ”håller fast” bitarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.

 

 

You remember those dumle cookies I tested last Saturday? They were clearly the most delicious I’ve tested in a long time. And so simple to make.
So today when I went shopping I took the opportunity to buy a bag Riesen and made these oldies.

butter 150
3 3/4 cups flour
1 1/2 cup granulated sugar
3 tablespoons cocoa
3 tablespoons syrup, light
1 1/2 teaspoon vanilla
1 1/2 teaspoons baking powder
1 bag riesens chocolate toffees

Start by dressing a baking sheet with parchment paper.
Preheat the oven to 175 ° C.
Kut the toffees lengthwise.
Pinch all the ingredients, except the toffees, to a smooth dough.
Roll the dough into two lengths and place on plate.
Make a small slit in lengths.
Push down the shared toffees into the notch in the dough
Squeeze the dough a bit so that the ”stick” pieces.
Bake in center of oven for about 10-12 minutes.
Let cool slightly before cutting them into pieces.