Något som jag fastnar för allt mer är raw food. Jag inget fan av matlagning i veckorna och har alltid matlåda på jobbet. Så passar raw food mig riktigt bra. Det är oftast få ingredienser, som ger maten mycket smak, lätt att laga och smakar lika bra dagen efter när man tar ur den ur micron.
Det här receptet är på 2 portioner

2 st paprika
1 st tomat
2 cm chilipeppar
16 st soltorkade tomater
4 msk olja från tomaterna
100 gram mandlar
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
0,5 kruka basilika
1 tsk agavesirap
1 msk lantbuljong
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
6 dl vatten – beroende på hur du vill ha din soppa. Jag gillar när soppan är krämig och tog bara 2 1/2 dl vatten

Skölj paprika, tomat och chilipeppar. Kärna ur paprikan och chilin och skär i mindre bitar. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare till en slät soppa. Häll upp i en skål och spara hälften till morgondagens lunch.

Servera soppan tillsammans med rawfoodkex och nötsmör.

Näringsvärden: 626 kcal, 51g fett, 18 g protein, 18 g kolhydrater.

DSC_0001

Something that I’ve fallen for more and more raw food. I’m no fan of cooking during the weeks and I always bring a lunchbox to work. So raw food suits me really well. There are usually few ingredients, which makes your food very tasty, easy to prepare and tastes just as good the day after when you grab it out of the microwave.

This recipe is for 2 servings

2 peppers
1 tomato
2 cm chili peppers
16 pcs sundried tomatoes
4 tablespoons oil from the tomatoes
100 grams of almonds
2 cloves of garlic
2 cm ginger
0,5 pot basil
1 teaspoon agave syrup
1 tbsp rural broth
1 tsp salt flakes
2 pinches of black pepper
6 cups water – depending on how you want your soup. I like my soup creamy and only took 2 1/2 cups water

Rinse peppers, tomatoes and chili peppers. Seed and chilli peppers and cut into smaller pieces. Mix then all ingredients in a food processor to a smooth soup. Pour into a bowl and save half for tomorrow’s lunch.

Serve the soup with rawfoodbiscuits and nut butters.

Nutritional value: 626 calories, 51 g fat, 18 g protein, 18 g carbohydrates.

DSC_0001Något som jag fastnar för allt mer är raw food. Jag inget fan av matlagning i veckorna och har alltid matlåda på jobbet. Så passar raw food mig riktigt bra. Det är oftast få ingredienser, som ger maten mycket smak, lätt att laga och smakar lika bra dagen efter när man tar ur den ur micron.

Det här receptet är på 2 portioner

2 st paprika
1 st tomat
2 cm chilipeppar
16 st soltorkade tomater
4 msk olja från tomaterna
100 gram mandlar
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
0,5 kruka basilika
1 tsk agavesirap
1 msk lantbuljong
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
6 dl vatten – beroende på hur du vill ha din soppa. Jag gillar när soppan är krämig och tog bara 2 1/2 dl vatten

Skölj paprika, tomat och chilipeppar. Kärna ur paprikan och chilin och skär i mindre bitar. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare till en slät soppa. Häll upp i en skål och spara hälften till morgondagens lunch.

Servera soppan tillsammans med rawfoodkex och nötsmör.

Näringsvärden: 626 kcal, 51g fett, 18 g protein, 18 g kolhydrater.

DSC_0001

Something that I’ve fallen for more and more raw food. I’m no fan of cooking during the weeks and I always bring a lunchbox to work. So raw food suits me really well. There are usually few ingredients, which makes your food very tasty, easy to prepare and tastes just as good the day after when you grab it out of the microwave.

This recipe is for 2 servings

2 peppers
1 tomato
2 cm chili peppers
16 pcs sundried tomatoes
4 tablespoons oil from the tomatoes
100 grams of almonds
2 cloves of garlic
2 cm ginger
0,5 pot basil
1 teaspoon agave syrup
1 tbsp rural broth
1 tsp salt flakes
2 pinches of black pepper
6 cups water – depending on how you want your soup. I like my soup creamy and only took 2 1/2 cups water

Rinse peppers, tomatoes and chili peppers. Seed and chilli peppers and cut into smaller pieces. Mix then all ingredients in a food processor to a smooth soup. Pour into a bowl and save half for tomorrow’s lunch.

Serve the soup with rawfoodbiscuits and nut butters.

Nutritional value: 626 calories, 51 g fat, 18 g protein, 18 g carbohydrates.

DSC_0001