I år startar jag rabarbersäsongen med några goda rabarbermuffins med crumble. Vill man inte ha crumble så kan man köra dem naturella, eller med en god cream cheese frosting
3 dl strösocker
2 ägg
100 g smör
1 knivsudd vaniljpulver
3 dl vetemjöl

50 g smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn

ca 3 dl späd och fin rabarber, skuren i småbitar

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret och ha i vaniljen.
Rör ner det smälta smöret med mjölet i äggsmeten, blanda väl. Det blir en ganska tjock smet.

Smält smöret, blanda i socker och havregryn, rör om ordentligt.

Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten jämnt mellan formarna.
Ha i den skurna rabarbern. Strö över havregrynssmulet. Grädda i 180 °C  i cirka 15 minuter.

DSC_0135

DSC_0132This year I’m starting the rhubarb season with some good rhubarb cupcakes with crumble. If you don’t want crumble,  you can eat them naturel, or with a good cream cheese frosting

3 cups powdered sugar
2 eggs
100g butter
1 pinch of vanilla powder
3 cups flour

50 g butter
1/2 cup granulated sugar
1 1/2 cup oatmeal

about 3 cups dilute and fine rhubarb, cut into small pieces

Beat eggs and sugar until white and fluffy. Melt the butter and keep in vanilla.
Stir in the melted butter with the flour into the egg mixture, mixing well. It will be a fairly thick batter.

Melt the butter, mix in the sugar and oatmeal, stir well.

Set the cupcake cases in a cupcake pan. Divide the batter evenly between the molds.
Have the cut rhubarb. Sprinkle the crumble. Bake at 180 ° C for about 15 minutes.

DSC_0135

DSC_0132