Här kommer receptet på rabarberkakan som vi mumsade på på midsommarafton. Som sagt så missade jag att ta en bild på den
175 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl sötmandel
1 liten bittermandel eller några droppar bittermandelolja
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
250 g rabarber

Glasyr
1 1/2 dl florsocker
1/2 msk vatten
25 g smör, smält

Garnering
mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Mal sötmandeln och bittermandeln och blanda det me vetemjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten innan du häller i smöret.
Rör om tills allt är blandat.
Klä en rund form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och häll upp smeten
Skär rabarberna i 1 cm stora bitar. Fördela dem i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den vila i 10 minuter innan du tar upp den ur formen. Låt den svalna
Glasyr: Blanda ihop ingredienserna och bred glasyren tunt över kakan.
Garnera kakan med mandelspån

IMG_1626Here comes the recipe for the rhubarb cake as we munched on at Midsummer. As I said, I missed taking a picture of it

175g butter
3 eggs
2 cups granulated sugar
1/2 cup almonds
1 small bitter almonds or a few drops of bitter almond oil
2 cups flour
1/2 teaspoon baking soda
250 g of rhubarb

Glaze/frosting
1 1/2 cups powdered sugar
1/2 tbsp water
25 g butter, melted

Garnish
flaked almonds

Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter and let it cool. Beat eggs and sugar until fluffy.
Mal sötmandeln and bitter almonds and mix it me flour and baking powder. Turn it into batter before pouring in the butter.
Stir until well blended.
Line a round shape, about 24 cm in diameter, with baking paper and pour the batter
Cutting rabarberna into 1 cm pieces. Divide them into the batter.
Bake the cake in the oven for 35-40 minutes. Let it rest for 10 minutes before taking it out of shape. Let it cool
Glaze: Mix the ingredients together and spread the glaze thinly over the cake.
Garnish the cake with flaked almonds

IMG_1626