Skurna chokladkakor, doppade i vit choklad och krossade polkagrisar. Det blir inte mycket bättre än så här.
Ca 80st

5 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200g smör, rumsvarmt
1 ägg

Garnering
100 g vit choklad, smält
1 påse polkagrisar, krossade

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret i klickar och ägget
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i sex delar och rulla dem till fingertjocka längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta längderna lite och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.

Nu ska de här godbitarna få svalna lite. Sen ska de ner i frysen, och i morgon ska jag garnera kakorna genom att doppa varje kaka först i smält vit choklad, sedan i krossade polkagrisar.
Anledningen till att de får ligga i frysen först är för att chokladen stelnar snabbare då.
English