påsktårta6

Här kommer receptet på vår påsktårta. Fylld med härlig vaniljkräm och ekologiskt hallonsylt. Toppad med vispad grädde, färgad kokos och strössel.

Sockerkaka
3 ägg
2 1/2 dl (225g) socker
drygt 3dl (200g) vetemjöl
1 dl varmt vatten
1/2 tsk bakpulver
lite vaniljsocker
eller rivet citronskal

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det varma vattnet under vispning.
Sikta vetemjölet och vänd det försiktigt ner tillsammans med bakpulvret. Smaksätt med vaniljsocker eller rivet citronskal
Smörj och bröa en form, 25 cm i diameter, och häll i smeten.
Grädda i 175 grader ca 30-50 minuter.

Vaniljkräm
2 äggulor
2 msk (30g) vetemjöl
50 g florsocker
2 1/2 dl mjölk
Vaniljsocker, vaniljstång eller citronskal
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladet i kallt vatten, jag använde vegansk gelatin.
Vispa äggulor och sockret pösigt i en tjockbottnad kastrull av rostfritt stål.
Sikta mjölet och blanda ner.
Tillsätt mjölk och vanilj eller citronskal.(Mm du, som jag, smaksätter med vaniljstång delar du stången på längden och kokar tillsammans med mjölken. Sedan skrapar du ur den)
Låt krämen koka på svag värme under vispning 3-5 minuter
Krama ur gelatinbladet och vispa ner i krämen

Dekoration
3dl vispad grädde
kokos, färgad med grön karamellfärg
strössel

Dela den avsvalnade kakan i tre bottnar. Bred fyllningen mellan lagren.
Täck hela tårtan med vispad grädde och dekorera med grön kokos och strössel. Lägg påskäggen i mitten. Dekorera med kycklingar.

påsktårta5

Here is the recipe for our Easter cake. Filled with lovely vanilla cream and organic raspberry jam. Topped with whipped cream, colored coconut and sprinkles.

Sponge cake
3 eggs
225 grams of sugar
200g of flour
1 cup warm water
1/2 teaspoon baking soda
little vanilla sugar
or grated lemon peel
Whisk the eggs and sugar until white and fluffy. Add the warm water while whisking.
Sift the flour and fold it down gently with the baking powder. Flavour with vanilla sugar or lemon zest
Grease and sprinkle a tin with crumbs, 25 cm in diameter, and pour in the batter.
Bake at 175 degrees for about 30-50 minutes.

Vanilla custard
2 egg yolks
2 tablespoons (30 g) of wheat flour
50 g of icing sugar
2 1/2 cups milk
Vanillasugar, vanilla or lemon peel
1 sheet of gelatin
Put the gelatin in cold water, I used vegan gelatin.
Whisk egg yolks and sugar until fluffy in a heavy saucepan of stainless steel.
Sift the flour and mix.
Add milk and vanilla or lemon peel. (Mm, you, I, flavor with vanilla share pod lengthways and cook with milk. Then scrape out of it)
Let the cream boil over low heat, whisking for 3-5 minutes
Squeeze out the gelatine and whisk in cream

Decoration
3 cups whipped cream
coconut, colored with green food coloring
sprinkles

Cutt the cooled cake in three bases. Spread the filling between the layers.
Cover the entire cake with the whipped cream and decorate with green coconut and sprinkles. Add the Easter eggs in the middle. Decorate with chickens.

påsktårta4

 

Påsktårta
Recipe Type: Tårta
Author: Cecilia
Här kommer receptet på vår påsktårta. Fylld med härlig vaniljkräm och ekologiskt hallonsylt. Toppad med vispad grädde, färgad kokos och strössel.
Ingredients
  • Sockerkaka
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl (225g) socker
  • drygt 3dl (200g) vetemjöl
  • 1 dl varmt vatten
  • 1/2 tsk bakpulver
  • lite vaniljsocker
  • eller rivet citronskal
  • Vaniljkräm
  • 2 äggulor
  • 2 msk (30g) vetemjöl
  • 50 g florsocker
  • 2 1/2 dl mjölk
  • Vaniljsocker, vaniljstång eller citronskal
  • 1 gelatinblad
  • Dekoration
  • 3dl vispad grädde
  • kokos, färgad med grön karamellfärg
  • strössel
Instructions
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det varma vattnet under vispning.
  2. Sikta vetemjölet och vänd det försiktigt ner tillsammans med bakpulvret. Smaksätt med vaniljsocker eller rivet citronskal
  3. Smörj och bröa en form, 25 cm i diameter, och häll i smeten.
  4. Grädda i 175 grader ca 30-50 minuter.
  5. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, jag använde vegansk gelatin.
  6. Vispa äggulor och sockret pösigt i en tjockbottnad kastrull av rostfritt stål.
  7. Sikta mjölet och blanda ner.
  8. Tillsätt mjölk och vanilj eller citronskal.(Mm du, som jag, smaksätter med vaniljstång delar du stången på längden och kokar tillsammans med mjölken. Sedan skrapar du ur den)
  9. Låt krämen koka på svag värme under vispning 3-5 minuter
  10. Krama ur gelatinbladet och vispa ner i krämen
  11. Dela den avsvalnade kakan i tre bottnar. Bred fyllningen mellan lagren.
  12. Täck hela tårtan med vispad grädde och dekorera med grön kokos och strössel. Lägg påskäggen i mitten. Dekorera med kycklingar.