3 dl strösocker150 g smör, rumsvarmt
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
100 g mintchoklad, 70%
2 päron
Florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och smörj och bröa kanterna.
Vispa socker och smör till en luftig smet
Vispa ner äggen, ett i taget
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ihop allt till en smidig smet.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Skala och skär päronen i klyftor och lägg dem i botten på formen. Fördela smeten över.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Låt den svalna
Lossa springformen och vänd upp kakan på ett fat. Sikta över florsocker


3 dl strösocker
150 g smör, rumsvarmt
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
100 g mintchoklad, 70%
2 päron
Florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och smörj och bröa kanterna.
Vispa socker och smör till en luftig smet
Vispa ner äggen, ett i taget
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ihop allt till en smidig smet.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Skala och skär päronen i klyftor och lägg dem i botten på formen. Fördela smeten över.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Låt den svalna
Lossa springformen och vänd upp kakan på ett fat. Sikta över florsocker