Här kommer receptet på pappersmuffinsen som jag gjorde igår. Blir ca 12 st
2 msk kakao

3/4 dl strösocker

1 1/2 dl kaffegrädde

100 gram smör

1 dl strösocker

1 ägg

1 msk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Koka upp kakao, strösocker och grädde i en kastrull. Låt svalna något. Rör smör och socker poröst och rör ner ägget. Blanda vaniljsocker och vetemjöl med bakpulver och rör ner omväxlande med chokladsåsen i äggsmeten. Klipp ut kvadratiska ark av smörpapper och sätt i en muffinsplåt. Tryck ner dem till botten och fördela smeten. Är man lite lat så går det alldeles utmärkt att använda bakformar av hård papp istället för bakplåtspapper. Grädda i 200 grader, ca 10-12 minuter, eller tills de har fått fin färg och känns lätta. Lyft ur muffinsen och knyt ev. ihop med ett snöre som dekoration. Allt som allt tar det ca 30 minuter att göra.

20130509_145308Här kommer receptet på pappersmuffinsen som jag gjorde igår. Blir ca 12 st

2 msk kakao

3/4 dl strösocker

1 1/2 dl kaffegrädde

100 gram smör

1 dl strösocker

1 ägg

1 msk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Koka upp kakao, strösocker och grädde i en kastrull. Låt svalna något. Rör smör och socker poröst och rör ner ägget. Blanda vaniljsocker och vetemjöl med bakpulver och rör ner omväxlande med chokladsåsen i äggsmeten. Klipp ut kvadratiska ark av smörpapper och sätt i en muffinsplåt. Tryck ner dem till botten och fördela smeten. Är man lite lat så går det alldeles utmärkt att använda bakformar av hård papp istället för bakplåtspapper. Grädda i 200 grader, ca 10-12 minuter, eller tills de har fått fin färg och känns lätta. Lyft ur muffinsen och knyt ev. ihop med ett snöre som dekoration. Allt som allt tar det ca 30 minuter att göra.

20130509_145308