Jag har testat att göra Oopsies, ett hälsobröd med mindre kolhydrater. Det här receptet kan man använda till vanligt bröd, pizza eller rulltårta och det är riktigt enkelt att göra
Antal: ca 6-8 stycken
Tid: 35-40 minuter
Ingredienser
3 ägg, gärna ekologiska
100 gram färskost av philadelphia-typ
1 nypa salt
1 msk fiberhusk* (kan uteslutas)
1 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader

Separera gulorna från vitorna och rör ihop gulorna med fiberhuset. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner lite salt mot slutet. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med färskosten, fiberhusksmeten och bakpulvret.

Vänd ner färskostsmeten i vitorna försiktigt så att luften stannar kvar i blandningen. Klicka ut på smörat bakplåtspapper och grädda i 25 minuter.

Ät bröden med vanligt smörgåspålägg, pajfyllning eller pizzatopping. Vill du använda dem till fikat passar grädde med bär, eller lite kanel och kardemumma utmärkt.

I’ve tried Oopsies, a healthy bread with less carbohydrates. This recipe can be used for ordinary bread, pizza or jelly roll and it’s really easy to make

Quantity: about 6-8 pieces
Time: 35-40 minutes
Ingredients
3 eggs, preferably organic
100 grams of cream cheese philadelphia-type
1 pinch of salt
1 tablespoon Fiberhusk * (optional)
1 teaspoon baking powder
Do this
Preheat the oven to 200 degrees

Separate the yolks from the whites and mix the yolks with fiber housing. Beat the egg whites until stiff and fold into a little salt towards the end. Beat yolks into another bowl together with the fresh cheese, fiberhusk and baking powder.

Fold in the cream cheese mixture into the egg whites gently so that the air remains in the mixture. Click on buttered baking sheet and bake for 25 minutes.

Ready bread can be eaten with plain sandwich spreads, pie filling or pizzatopping. If you want to use them to cates fits cream with berries, or a little cinnamon and cardamom excellent.