Jag har en bakbok,- Sju sorters kakor från 1991, som jag försöker baka varje recept ifrån minst en gång. Det har kommit andra, spännande recept emellan, men jag är snart igenom den. Idag bakade jag Ökensand till eftermiddagsfikat.
200 gram margarin eller smör

2 dl strösocker

1-2 tsk vaniljsocker

1 tsk hjorthornssalt eller bakpulver

5 dl vetemjöl

Börja med att bryna matfettet och låt det kallna. Rör sedan matfett, strösocker, vaniljsocker och hjorthornssalt eller bakpulver pösigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Forma kakor med 2 teskedar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en liten skåra i kakorna med skedbladet. Det blir ca 50st kakor – beroende på hur tjocka man gör dem. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem kallna på plåten.

 

Bäst att ta med sig koppen ut på balkongen innan all sol försvinner