Ingen har väll missat BB-crémerna som blev årets sminksnackis 2012. Trenden fortsätter nu med CC-créme och DD-créme.

BB, har vi lärt oss är en förkortning för beauty balm eller blemish balm. Crémerna är multifunktionella hudvårdsprodukter, som en vårdande dagcréme och skyddande solcréme med lätt täckande effekt.

Och nu är det alltså dags att vandra vidare i alfabetet. Senaste tillskottet i skönhetsdiskar är CC-crèmer, som står för color corrector eller coverage control. Basen är fortfarande BB-cèmens allomfattande egenskaper, men här ligger tyngdpunkten på anti age-kontroll och en mer täckande funktion. CC-crèmen ger alltså både vård, fukt och skydd mot solens farliga strålar – men har en mer djupverkande effekt och fungerar mer som foundation.

Därefter blir nästa generations bokstavsprodukt DD-crèmen, som står för daily defense. Denna créme handlar inte om utseende i första hand utan om djupverkande vård. Produkterna är särskilt närande och effektfulla, ofta speciellt anpassade för utsatta hudpartier – till exempel fötter, knän eller händer.

I USA sägs flera ledande märken utveckla sin variant av DD-créme, som spås bli den stora trenden 2013. Så det är bara att hålla utkik på butikshyllorna i väntan på att de gör entré!

fafanga