Doften som sprider sig i köket just nu är obetalbar – doften av nybakat

Har precis tagit ut en plåt med nygräddade chokladkakor. Och medan de svalnar på gallret tänkte jag passa på att träna, hehe – taktik 🙂
Därefter tänker jag mysa i soffan med en kopp te och en liten kaka, är det regnigt och grått så är det nästan obligatoriskt att soffmysa

De här chokladkakorna är jättelätta att göra, varför inte ta hjälp av barnen?

Ca 30st

100g smör, kylskåpskallt. Det går bra med margarin också, men de smakar lite godare med smör
1/2 dl strösocker
2 1/4- 2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao
1/2 msk vaniljsocker

ca 30 hasselnötter till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Hacka samman smör, socker och mjöl tillsammans med kakao och vaniljsocker.
Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet en stund
Dela degen i ca 30 delar och rulla varje bit till en rund boll. Lägg dem på plåten och tryck ner en hasselnöt i varje.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt dem kallna på galler