Årets sista saffransbullar, jag lovar.
1 sats saffransdeg

Nötfyllning
2 dl hasselnötter
150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker

Pensling & garnering
1 ägg
smör, smält
strösocker

Mal hasselnötterna fint i en matberedare eller i en mandelkvarn.

Blanda nötter, smör och strösocker i en bunke.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta degen något
Dela degen i två delar och kavla ut varje del, ca 40x50cm
Dela kakan i tjugo jämnstora rutor. Lägg lite fyllning på varje ruta och nyp ihop ändarna
Lägg bullarna med ändarna nedåt i bullformar och ställ dem på en plåt
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter
Låt bullarna svalna under bakduk på ett galler. Pensla dem med smält smör och doppa dem i socker innan servering

Årets sista saffransbullar, jag lovar.

1 sats saffransdeg

Nötfyllning
2 dl hasselnötter
150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker

Pensling & garnering
1 ägg
smör, smält
strösocker

Mal hasselnötterna fint i en matberedare eller i en mandelkvarn.

Blanda nötter, smör och strösocker i en bunke.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta degen något
Dela degen i två delar och kavla ut varje del, ca 40x50cm
Dela kakan i tjugo jämnstora rutor. Lägg lite fyllning på varje ruta och nyp ihop ändarna
Lägg bullarna med ändarna nedåt i bullformar och ställ dem på en plåt
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter
Låt bullarna svalna under bakduk på ett galler. Pensla dem med smält smör och doppa dem i socker innan servering