Det här är mitt favoritrecept när det gäller kombinationen nötter och choklad.
ca 30st

1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vanillinsocker

Garnering
1 1/2 dl (100 g) nötkärnor eller sötmandel

Blanda mjölet med bakpulvret. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta i kakaopulvret och vanillinsockret.
Rör i mjölblandningen. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper och placera det i en långpanna, 25×35 cm.
Strö över grovt skurna nötkärnor eller sötmandel. (Man får fuska med färdighackade)
Grädda genast mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär kakan i rutor, 5×5 cm, medan den ännu är varm.

 

This is my favorite recipe when it comes to the combination of nuts and chocolate.

about 30st

1 1/4 cups flour
1/2 teaspoon baking soda
100 g butter or margarine
1 1/2 cup granulated sugar
1 egg
2 tbsp cocoa
1 tsp vanilla sugar

Garnish
1 1/2 cups (100 g) sweet almond kernels or

Mix the flour with the baking powder. Stir margarine and sugar until fluffy. Add the egg and sift in the cocoa powder and vanilla sugar.
Stir in flour mixture. Spread the batter in a greased baking sheet and place in a roasting pan, 25×35 cm.
Sprinkle with coarsely cut kernels or almonds. (One must cheat with ready-chopped)
Bake immediately in the middle of the oven about 15 minutes.
Cut the cake into squares, 5×5 cm, while it is still warm.