*pust* det är på tok för varmt för att stå i köket och baka. 26+ i skuggan, 29 grader inne. Det är snudd på omänskligt. Men ändå härligt. Har precis ställt in morotskakan i ugnen, medans den gräddas tänkte jag dela med mig av receptet. Ni får se bild imorgon när den är helt klar.
1 morotskaka

    • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Till frostingen

    • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
    1. Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  • Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  • Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Medans kakan svalnar brukar jag göra frostingen. Men eftersom vi inte ska äta den förrän imorgon så får kakan stå tills imorgon.  Frostingen gör du genom att röra ihop alla ingredienser till en jämn smet som du sedan brer över kakan.*pust* det är på tok för varmt för att stå i köket och baka. 26+ i skuggan, 29 grader inne. Det är snudd på omänskligt. Men ändå härligt. Har precis ställt in morotskakan i ugnen, medans den gräddas tänkte jag dela med mig av receptet. Ni får se bild imorgon när den är helt klar.

1 morotskaka

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Till frostingen

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Medans kakan svalnar brukar jag göra frostingen. Men eftersom vi inte ska äta den förrän imorgon så får kakan stå tills imorgon.  Frostingen gör du genom att röra ihop alla ingredienser till en jämn smet som du sedan brer över kakan.