morotscones1

God morgon.
Eftersom vädret envisas med att vara grått och trist så får dessa morotsscones med färskost och morotsmarmelad får vara mitt solsken idag.

8 stycken

2 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
4 dl grovrivna morötter
100 g grovhackad mandel

Till servering:
naturell färskost
marmelad, gärna morotsmarmelad

Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.
Tillsätt mjölk, morötter och mandel och rör till en kladdig deg.
Klicka ut 8 scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min, till fin färg.

morotscones2

morotscones4

Good morning.
Since the weather persist in being gray and gloomy, these carrot scones with cream cheese and carrot marmalade will be my sunshine today.

8 pieces

2 cups flour
2 cups sifted rye flour
2 teaspoons baking powder
0.5 tsp salt
50 g softened butter
2 cups milk
4 cup coarse grated carrots
100g chopped almonds

For serving:
natural cream cheese
marmalade, preferably carrot marmalade

Preheat the oven to 225 °.
Mix the flour, sifted rye flour, baking powder and salt in a bowl. Triturate the butter mixture.
Add milk, carrots and almond and relating to a sticky dough.
Click out 8 scones on a baking sheet with parchment paper. Bake in the oven for 10-12 min, nice color.