morots-och ingefärssoppa2

Morots- och ingefärssoppa, smakrik snabbmat som passar lika bra året om. Låter du den stå över natten i kylen får du ännu mer smak.

500 g morötter
1/2 gul lök
olivolja
salt
vitvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
6 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 gröna paprikor
1 tomat
1 röd chili
1 ask fryst koriander
1 ask fryst ingefära
1 apelsin
1/2 förpackning krutonger
ciabatta
250 g cottage cheese

Sätt ugnen på 200 grader
Slanta morötterna och grovhacka löken. Fräs i lite olivolja i en rymlig kastrull i 2-3 minuter
Tillsätt pressad vitlök, kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och salt. Låt puttra 10-15 minuter eller tills morötterna är mjuka.
Tillaga ciabatta enligt anvisningen på förpackningen – om du inte har bakat dina egna.
Tärna paprikan och tomaten. Finhacka chili och lägg allt i en skål. Tillsätt koriander, vitvinsvinäger, olivolja och salt.
Tillsätt ingefäran i kastrullen, pressa saft från apelsinen (max 1dl). Mixa soppans lät med en stavmixer.
Servera soppan med krutonger, paprikasalsa, cottage cheese och nybakade ciabatta

morots-och ingefärssoppa1

Carrot and ginger soup with orange, pepper salsa and cottage cheese

Carrot and ginger soup, tasty fast food that is equally good year.If you let it sit overnight in the fridge, you’ll get even more flavor.

500g carrots
1/2 yellow onion
olive oil
salt
white wine vinegar
1 clove of garlic, pressed
400 ml of coconut milk
600 ml of water
2 cubes vegetable broth
2 green peppers
1 tomato
1 red chilli
1 box frozen coriander
1 box frozen ginger
1 orange
1/2 packaging croutons
ciabatta
250 g of cottage cheese

Heat the oven to 200 degrees
To cough carrots and coarsely chop the onion. Fry in a little olive oil in a large saucepan for 2-3 minutes
Add the crushed garlic, coconut milk, water, vegetable broth and salt. Let simmer for 10-15 minutes or until the carrots are soft.
Ciabatta cook according to the instructions on the package – unless you have baked your own.
Dice the peppers and tomatoes. Finely chop the chilli and put everything in a bowl. Add the coriander, white wine vinegar, olive oil and salt.
Add the ginger into the pan, squeeze the juice from the orange (max 1dl). Blend the soup sounded with a hand blender.
Serve the soup with croutons, peppers, salsa, cottage cheese and freshly baked ciabatta

morots-och ingefärssoppa

 

Morots- och ingefärssoppa med apelsin, paprikasalsa och cottage cheese
Author: 
 
Morots- och ingefärssoppa, smakrik snabbmat som passar lika bra året om. Låter du den stå över natten i kylen får du ännu mer smak.
Ingredients
  • 500 g morötter
  • ½ gul lök
  • olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 6 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 gröna paprikor
  • 1 tomat
  • 1 röd chili
  • 1 ask fryst koriander
  • 1 ask fryst ingefära
  • 1 apelsin
  • ½ förpackning krutonger
  • ciabatta
  • 250 g cottage cheese
Instructions
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Slanta morötterna och grovhacka löken.
  3. Fräs i lite olivolja i en rymlig kastrull i 2-3 minuter
  4. Tillsätt pressad vitlök, kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och salt.
  5. Låt puttra 10-15 minuter eller tills morötterna är mjuka.
  6. Tillaga ciabatta enligt anvisningen på förpackningen - om du inte har bakat dina egna.
  7. Tärna paprikan och tomaten.
  8. Finhacka chili och lägg allt i en skål.
  9. Tillsätt koriander, vitvinsvinäger, olivolja och salt.
  10. Tillsätt ingefäran i kastrullen, pressa saft från apelsinen (max 1dl).
  11. Mixa soppans lät med en stavmixer.
  12. Servera soppan med krutonger, paprikasalsa, cottage cheese och nybakade ciabatta