Den underbara tidningen Hembakat har en bakblogg på nätet där jag hittade detta fenomenala receptet. För vad passar bättre en lördagseftermiddag som bara bjuder på snöblandat regn och blåst?

125 g smör, rumsvarmt

1 ½ dl strösocker1 ½ dl brunt farinsocker1 ägg1 msk vaniljsocker½ tsk bikarbonat1 nypa salt3 dl mjölca 1 dl M & M chokladlinser

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda ihop smör, socker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
2. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop allt till en deg. Tillsätt sist  chokladlinserna, men knåda inte degen för länge för då kan godisarna färga av sig.
3. Dela degen i två delar om du vill ha stora snittar eller fyra om du vill ha mindre kakor. Rulla dem till längder, ca 40 cm och lägg dem brett i sär på en plåt med bakplåtspapper för de flyter ut ordentligt. Lägg gärna några extra M & M-linser på ytan.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Något kortare gräddningstid om du gör fyra längder.
5. Skär längderna i sneda snitt direkt när kakorna kommer ut från ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten.
Bilden är från Hembakat