mazariner
mazariner

Det är mazarinens dag idag och jag har, dagen till ära, bakat mina första mazariner. De är verkligen inga skönheter rent estetiskt, dessutom hittade jag inga ovala formar så det blev runda. Men de är helt klart de godaste jag ätit.

Ugnstemperatur : 200 grader, varmluft 175 grader

3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
knappt 1/2 dl strösocker
1/2 ägg

Fyllning 1:
2 1/4 dl (150g) sötmandel
75 g smör eller margarin
3 ägg
1 1/2 dl strösocker

Fyllning 2:
50 g smör eller margarin
150 g madelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Garnering
2 dl florsocker + vatten
eller
1/2 dl florsocker

Smörj ovala formar. Arbeta ihop mjölet, bakpulvret, matfettet, sockret och ägget till en mördeg. Låt den stå kallt några timmar.
Tryck eller kavla ut degen och klä formarna med den.

Fyllning 1: Skålla, skala och mal mandeln. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa äggen pösigt med sockret. Blanda ner mandel och matfett

Fyllning 2: Rör matfettet smidigt, tillsätt mandelmassan (ev riven) och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver.
Fördela någon av fyllningarna i formarna.
Grädda mitt i eller i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.
Låt kakorna svalna något. Stjälp upp dem.
Gör glasyr av florsocker och vatten och bred över eller sikta på florsocker

Jag gjorde fyllning nr 2 till dessa.

It’s the day of the mazarin today and I’ve, to honor the day, baked my first mazarines. They really aren’t pretty purely aesthetic, in addition, I couldn’t find any oval molds so I’ve made them round. But they are certainly the tastiest I’ve eaten.

Oven temperature: 200 degrees, warm air oven 175 degrees

3 cups flour
1/2 teaspoon baking soda
100 g butter or margarine
barely 1/2 cup granulated sugar
1/2 egg

Filling 1:
2 1/4 cups (150g) almonds
75 g butter or margarine
3 eggs
1 1/2 cups granulated sugar

Filling 2:
50 g butter or margarine
150 g almond paste
2 eggs
3 tablespoons flour
1/2 teaspoon baking soda

Garnish
2 cups powdered sugar + water
or
1/2 cup powdered sugar

 

Lubricate the oval molds. Working together flour, baking powder, shortening, sugar andegg to a pastry. Let it stand cold for a few hours.
Press or roll out the dough and line the molds with it.

Filling 1: Blanch, peel and grind the almonds. Melt the butter and let it cool. Beat the eggs with the sugar until fluffy. Stir in the almonds and margarine

Filling 2Stir the butter smooth, add the almond paste (possibly grated) and the eggs,one at a time. Stir in the flour and baking powder.
Distribute any of the fillings in the molds.
Bake in the middle or at the bottom of the oven, about 15 minutes.
Let the cookies cool slightly. Turn out them.
Make the glaze of powdered sugar and water and spread over, or aim for icing sugar

 I made filling number 2