Receptet är hämtat från tidningen Hembakat
Pajskal

150g smör, rumsvarmt

1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200grader, blanda snabbt ihop ingredienserna till pajskalet med händerna. Tryck ut degen i en botten och halvvägs upp på kanterna i en form med avtagbar kant, 22cm i diameter. Ställ formen kallt medan du gör fyllningen

Fyllning

200g sötmandel

2 bittermandlar

100g smör

4 ägg

2 dl strösocker

Mal mandeln. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mandeln och smöret och rör om till en jämn smet. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45 min – lägg ett papper över kakan efter 20 minuter så att den inte blir för mörk. Låt svalna i formen.

Tosca

100g smör

1 dl strösocker

1 dl vispgrädde

3/4 dl honung

300g blandade nötter, t.ex. hassel-, val och pekannötter.

Blanda alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och koka under omrörning tills smeten är 118 grader. Har du ingen termometer kan du göra kulprovet genom att hälla lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Om du kan forma smeten till en kula är den klar. Tillsätt nötterna och bred över kakan.

Receptet är hämtat från tidningen Hembakat

Pajskal

150g smör, rumsvarmt

1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200grader, blanda snabbt ihop ingredienserna till pajskalet med händerna. Tryck ut degen i en botten och halvvägs upp på kanterna i en form med avtagbar kant, 22cm i diameter. Ställ formen kallt medan du gör fyllningen

Fyllning

200g sötmandel

2 bittermandlar

100g smör

4 ägg

2 dl strösocker

Mal mandeln. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mandeln och smöret och rör om till en jämn smet. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45 min – lägg ett papper över kakan efter 20 minuter så att den inte blir för mörk. Låt svalna i formen.

Tosca

100g smör

1 dl strösocker

1 dl vispgrädde

3/4 dl honung

300g blandade nötter, t.ex. hassel-, val och pekannötter.

Blanda alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och koka under omrörning tills smeten är 118 grader. Har du ingen termometer kan du göra kulprovet genom att hälla lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Om du kan forma smeten till en kula är den klar. Tillsätt nötterna och bred över kakan.