De här goda muffinsen gjorde vi idag till vår brunch. Jag bytte ut salamin mot soltorkade tomater för att få dem vegetariska. Allra godast är de när de fortfarande är lite varma.
12 st

ca 10 cm purjolök
1 liten rödlök
1 msk olja, till stekning
150 g fetaost
50 g skivad pepparsalami
12 cocktailtomater
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl filmjölk
1 msk olivolja

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka purjolöken och rödlöken. Fräs lökhacket mjukt i en stekpanna med olja.

2. Strimla salamin, tärna festaosten och halvera tomaterna.

3. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver i en bunke. Blanda ner salamin.

4. Ta en ny skål och vispa äggen, filmjölken och olivoljan. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen.

5. Tillsätt osten och löken. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Tryck ner två tomathalvor i varje muffin.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i 23–25 min. Låt dem vila en stund i plåten innan du tar upp dem.

DSC_0088I don’t know if I got the translation right on this on. Is it called food cupcakes? We made them to our brunch today. I swapped out the salami for some sun-dried tomatoes to make them vegetarian. They are at their taste best when they are still slightly warm.

12 pc

10 cm leek
1 small red onion
1 tablespoon oil, for frying
150 g of feta
50g sliced pepper salami
12 cherry tomatoes
2 cups whole wheat flour
2 cups flour
1 teaspoon salt
2 teaspoons baking powder
2 eggs
2 1/4 cups buttermilk
1 tablespoon olive oil

WHAT TO DO
1. Preheat the oven to 200 degrees. Finely chop the leeks and onions. Milling lökhacket gently in a pan with oil.

2. Shred the salami, bridesmaid party cheese and halve the tomatoes.

3. Mix the flours, salt and baking powder in a bowl. Mix the salami.

4. Take another bowl and whisk the eggs, sour milk and olive oil. Stir egg mixture into the flour mixture.

5. Add the cheese and onion. Spread the batter into a well greased muffin pan. Push down two tomato halves of each cupcake.

6. Bake the bread in the oven for 23-25 minutes. Let them rest for a while in the plate before taking them up.

DSC_0088