marockanskcurry2

English below

Det Marockanska köket är verkligen häftigt. Fullproppat med härliga smaker och vackra färger finns det alltid något för alla.

1 3/4 dl basmatiris
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 ask fryst ingefära
1/2 msk spiskummin
1/2 msk malen koriander
1 burk konserverade körsbärstomater
1 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 tärning grönsaksbuljong
250g ärtor (frysta)
100g fetaost
dill
1/2 dl cashewnötter

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta löken och fräs i lite olivolja i en kastrull
Tillsätt vitlöken och ingefäran, fräs ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt spiskummin, koriander, körsbärstomater, vatten, sambal oelek, honung och buljongtärningen. Låt sjuda i 4-5 minuter.
Rör ner ärtorna och sjud ytterligare i 4-5 minuter.
Tärna fetaosten och finhacka dillen. Strö fetaost, dill och cashewnötter över grytan och servera med nykokt ris.

Moroccan green curry with feta cheese and cashew nuts

The Moroccan cuisine is really awesome. Everything is packed with beautiful flavors and colors, there’s always something for everyone.

1 3/4 cups basmati rice
1 shallot
2 cloves garlic, pressed
1/2 ash frozen ginger
1/2 tablespoon cumin
1/2 tablespoon ground coriander
1 can of canned cherry tomatoes
100 ml of water
1/2 teaspoon sambal oelek
1 teaspoon honey
1 cube of vegetable broth
250g peas (frozen)
100g feta
dill
1/2 cup cashews

Cook the rice according to the package instructions.
Clove the onion and fry in a little olive oil in a pan
Add the garlic and ginger, milling additional 2-3 minutes.
Add the cumin, coriander, cherry tomatoes, water, sambal oelek, honey and bouillon cube. Simmer for 4-5 minutes.
Stir in the peas and cook for a further 4-5 minutes.
Dice the feta cheese and finely chop the dill. Sprinkle with feta cheese, dill and cashews over the stew and serve with freshly cooked rice.

marockanskcurry1

Marockansk grön curry med fetaost och cashewnötter
Author: 
Recipe type: Dinner
Cuisine: Marockan
 
Det Marockanska köket är fullproppat med härliga smaker och vackra färger.
Ingredients
  • 1¾ dl basmatiris
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ ask fryst ingefära
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk malen koriander
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250g ärtor (frysta)
  • 100g fetaost
  • dill
  • ½ dl cashewnötter
Instructions
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Klyfta löken och fräs i lite olivolja i en kastrull
  3. Tillsätt vitlöken och ingefäran, fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Tillsätt spiskummin, koriander, körsbärstomater, vatten, sambal oelek, honung och buljongtärningen. Låt sjuda i 4-5 minuter.
  5. Rör ner ärtorna och sjud ytterligare i 4-5 minuter.
  6. Tärna fetaosten och finhacka dillen.
  7. Strö fetaost, dill och cashewnötter över grytan och servera med nykokt ris.