Mandelkubbar
Mandelkubbar

Idag har jag försökt mig på mandelkubbar. Receptet gjorde mig lite förbryllad..

25st

5-10 bittermandlar
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil (kan ersättas med filmjölk)
2 tsk hjorthornssalt (kan bytas ut mot 4 tsk bakpulver)
5 1/2 dl vetemjöl

Garnering
pärlsocker
(hackad sötmandel)

Riv eller mal mandeln
Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt ägg, gräddfil,hjorthornssalt, mandeln och mjölet.
Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. (jag la min smet i formar) Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Forma av till bullarna så att de får lätt rektangulär form.
Strö på pärlsocker och ev mandel
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter i 225 grader

Today I tried to make mandelkubbar ( almond kubbs). The recipe made me a bit puzzled..

25st

5-10 bitter almonds
100 g butter or margarine
1 1/2 cups granulated sugar
1 egg
2 cup sour cream (can be replaced with sour milk)
2 tsp antler salt (can be replaced with 4 teaspoons baking powder)
5 1/2 cups flour

Garnish
granulated sugar
(chopped almonds)

Grate or grind the almonds
Stir the butter and sugar fluffy. Add eggs, sour cream, antler salt, almonds and flour.
Shape the mixture into a roll and cut it into pieces. (I put my batter into molds) Place on greased baking trays or baking paper. The shape of the rolls so that they are readily rectangular shape.
Sprinkle the granulated sugar and possibly almonds
Bake in the oven for 10-15 minutes at 225 degrees