majs-ochbroccoligratäng

Jag älskar maträtter man kan tillaga i ugnen, det är så bekvämt. Den här majs- och broccoli gratängen är perfekt när du har lite ont om tid. Jag kan tänka mig att lite kassler passar alldeles utmärkt i den här gratängen – om du har en bit över.

2 buntar färsk broccoli
1 burk majs
3 ägg
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm riven muskot eller paprikapulver
2,5 dl mellangrädde eller liknande, jag använde havremjölk
4 dl gratängost

Koka broccolibuketter 5 min i lättsaltat vatten och låt rinna av väl.
Lägg i smord gratängform med den avrunna majsen.
Vispa upp äggen med kryddor, grädde och hälften av osten.
Häll över broccolin, strö resten av osten över.
Gratinera i 25 min i 175 grader

(har du broccolibuketter och/eller majs i frysen så funkar det precis lika bra istället för färska)

I love any dish that can be cooked in the oven, it is so convenient. This corn and broccoli gratin is perfect when you are pressed for time. I can imagine that some smoked pork fits perfectly in this gratin – if you have a any left over.

2 bundles of fresh broccoli
1 can of corn
3 eggs
1 teaspoon Italian salad seasoning
2 pinches of grated nutmeg or paprika
2.5 dl of cream or similar, I used oat milk
4 cup grated cheese

Cook the broccoli florets 5 minutes in lightly salted water and drain well.
Add in greased baking dish with the drained corn.
Whisk the eggs with spices, cream and half of the cheese.
Pour over the broccoli, sprinkle the remaining cheese over.
Bake for 25 minutes in 175 degrees

(If you have broccoli florets and/or corn in the freezer, this works just as well instead of fresh)