Mina första macaroons
125 g mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor
25 g socker
ev smaksättning/färgsättning

Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
Som smaksättning tog jag 2 msk jordgubbssylt.

Separera äggvitorna, låt dem stå i rumstemperatur över natten.
Häll mandelmjölet i en torr bunke. Sikta ner florsockret, blanda noga. Vispa äggvitorna hårt i en separat bunke till den går att vända upp och ner. Vispa i sockret lite i taget.
Vik försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen. Häll smeten i en spritspåse.
Spritsa ut ca 2cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper.
Låt stå i minst en timme. Grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de.
Grädda i 160 grader i 10-12 minuter.
Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något.
Rör ihop smörkrämen, spritsa eller bred ut den på varannan makronhalva. Lägg ihop makronerna försiktigt.

 

 

My first macaroons
 
125g almond meal
225 g icing sugar
4 normal sized egg whites
25g sugar
any flavoring / coloring
 
Butter cream
100g unsalted butter
1.5 cups icing sugar
As seasoning, I took 2 tablespoons strawberry jam.
 
Separate the egg whites, let them stand at room temperature overnight.
Pour almond flour in a dry bowl. Sift the icing sugar, mix thoroughly. Whisk the egg whites in a separate bowl to go to turn upside down. Beat in sugar little by little.
Fold gently into the meringue mixture into the almond mixture. Pour batter into a piping bag.
Pipe out about 2cm big round click on the baking sheet with parchment paper.
Let stand for at least an hour. Don’t bake the macaroons before they sat down, otherwise  they will crack.
Bake at 160 degrees for 10-12 minutes.
Carefully separate the macaroons from the plate when cooled slightly.
Stir together the butter cream, pipe or spread it out on half of the macaroons. Add together the macaroons cautiously.